Kilpavene

Luokka SJ 15 on kansallinen, nuorille ohjaajille tarkoitettu moottoriveneiden "peruskoulu" nuorille jotka haluavat toimintaa. Veneen voi rakentaa itse SVEL:n jäsenseuran ohjauksessa. Luokassa ajetaan vuosittain henkilökohtainen SM-sarja, jonka osakilpailujen määrä vaihtelee. Kilpailuissa noudatetaan UIM:n sääntöjä, SVEL:n Kansallisia kilpailumääräyksiä, luokkasääntöjä ja kilpailukohtaisia lisämääräyksiä.

Ohjaaja voi osallistua luokan kilpailuihin niinä kalenterivuosina, joina hän täyttää 12, 13, 14 tai 15 vuotta. Ohjaajalla tulee olla SVEL:n myöntämä aloittajan ohjaajalupa joka anotaan seuran välityksellä.

Veneilytaidot ja oikeat asenteet on hyvä oppia nuorena. SJ 15- junioriluokka antaa oppia veneistä, moottoreista ja joukkuehengestä. Se tarjoaa puuhaa koko perheelle ja kehittää myös seurojen välistä kanssakäymistä.

 

T400 luokassa saa käyttää vain yksirunkoveneitä, eikä siinä sallita ajon aikana moottorin kallistuskulmaa muuttavaa trimmiä. Luokassa ajetaan kerran vuodesta Euroopan mestaruuskilpailut kerrasta poikki periaatteella, ja Suomessa, kuten monessa muussakin maassa ajetaan oma, maan mestaruussarja. Moottorina saa käyttää moottoria, jonka kuutiotilavuus on 251-400 kuutiota, ja sen saa virittää vain luokitustodistuksen antamiin toleransseihin. 

www.f1-forum.fi/kilpaveneet